• Snelle bezorging
  • Ruime keuze
  • Discreet pakket

Dit gebeurt als je rondloopt met een SOA zonder het op tijd te behandelen

Gepubliceerd: datum door
Dit gebeurt als je rondloopt met een SOA zonder het op tijd te behandelen

Het niet laten testen op geslachtsziekten en vervolgens zo'n ziekte hebben gedurende een lange tijd kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Als een persoon zich niet laat testen op geslachtsziekten en vervolgens zo'n ziekte gedurende een lange tijd heeft, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Dit komt omdat veel geslachtsziekten in de vroege stadia geen zichtbare symptomen veroorzaken, wat het moeilijk kan maken om te ontdekken dat men besmet is.

Als een persoon gedurende een lange tijd een geslachtsziekte heeft, kan dit leiden tot infecties in de urinebuis, baarmoederhals of eierstokken, wat ernstige problemen zoals onvruchtbaarheid of zelfs kanker kan veroorzaken. Bovendien kan het ook leiden tot het onbewust verspreiden van de infectie naar andere mensen.

Daarom is het belangrijk om regelmatig te testen op geslachtsziekten, vooral als men onbeschermde seks heeft gehad of meerdere seksuele partners heeft gehad. Dit kan helpen bij het vroegtijdig opsporen van een mogelijke besmetting en zo ernstige gezondheidsproblemen in de toekomst voorkomen.

Er zijn verschillende soorten tests voor geslachtsziekten, waaronder bloed- en urinetests. Een populaire test is een eenvoudige thuistest voor chlamydia van Nordictest.

De test kan gemakkelijk thuis worden uitgevoerd, zelfs zonder eerdere ervaring, dankzij de meegeleverde instructies.

Nordictest heeft ook zelftests voor gonorroe en syfilis.

De meest voorkomende geslachtsziekten in Zweden zijn:

  • Chlamydia
  • Gonorroe
  • Syfilis

Bestel een multitest voor drie geslachtsziekten

Het is ook belangrijk op te merken dat er verschillende geslachtsziekten zijn die met verschillende tests kunnen worden getest.

Kortom, als een persoon zich niet laat testen op geslachtsziekten en vervolgens zo'n ziekte gedurende een lange tijd heeft, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om regelmatig te testen en een arts of zorgverlener te raadplegen om te bepalen welk type test geschikt is.

Als u uzelf wilt laten testen op een soort geslachtsziekte, kunt u onze tests hier verkennen