• Snelle bezorging
  • Ruime keuze
  • Discreet pakket

Thuis Tests met hoge veiligheid - veilig, snel en eenvoudig

Onze CE-gemarkeerde tests kunt u eenvoudig thuis uitvoeren, en u krijgt altijd binnen enkele minuten de resultaten. Over het algemeen hoeft u geen urine of bloed in te sturen voor verdere analyses. Op de huidige markt zijn er veel tests die slechts enkele minuten duren om uit te voeren. In de medische wereld wordt dit IVD (In-vitro-diagnostiek) genoemd, wij noemen het "testen en direct resultaat krijgen". Dit type tests en technologie wordt dagelijks gebruikt in gezondheidscentra, ziekenhuizen en klinieken. Het is dus bewezen technologie.

Onze tests tonen aan of het resultaat positief of negatief is, ze tonen geen verschillende stoffen of waarden. We hebben er echter voor gekozen om grenswaarden vast te stellen die u zekerheid bieden, zodat de test niet negatief aangeeft als deze dicht bij de grens tussen positief en negatief ligt.

Hoe werkt het?

Onze tests vereisen urine, ontlasting of bloed. Ongeacht of het bloed, ontlasting of urine is, de vloeistof/het materiaal moet in contact komen met de testcassette of teststrip. Wanneer dit gebeurt, treedt er een reactie op en geeft de test vervolgens aan of deze positief of negatief is.

Instructies - Zo voert u uw snelle test uit

Nordictest biedt instructies voor al onze tests. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat de tests correct worden uitgevoerd. Klik alstublieft op de test waarvoor u instructies wenst en volg de aanwijzingen op.

Toon mij de instructies

Betrouwbaarheid

Onze tests zijn veilig. Om de definitie van betrouwbaarheid te begrijpen, is het belangrijk dat bij de beoordeling van IVD-tests de testlaboratoria ervan uitgaan dat de gebruiker fouten kan maken, zoals het direct aflezen van het resultaat en niet na de aangegeven tijd, te laat aflezen, te weinig of te veel urine of bloed gebruiken, een test die positief aangeeft maar in werkelijkheid negatief is (dit is een zeer belangrijke beveiligingsfunctie die we hieronder nader zullen bespreken). Toch tonen onze tests een zekerheid van ongeveer 94% tot 100%.

Vals positief en vals negatief

Er zijn gevallen waarin een test positief kan aangeven terwijl deze negatief is; dit wordt een vals positief genoemd en is een ingebouwde beveiligingsfunctie die ervoor zorgt dat een test echt markeert als u dicht bij de grens tussen positief en negatief bent, waardoor een nauwkeurigere controle door medisch opgeleid personeel mogelijk is. Het ergste in onze branche is het vals negatieve resultaat, wat betekent dat een test een negatief resultaat aangeeft terwijl het positief zou moeten zijn. Dit is vooral ernstig bij bepaalde tests zoals de ziekte van Lyme, schildklier, prostaat, enz. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat onze tests zijn gekalibreerd om eerder een vals positief resultaat weer te geven dan een vals negatief resultaat.