• Snelle bezorging
  • Ruime keuze
  • Discreet pakket

Bloed in je ontlasting? Dit is wat het zou kunnen zijn en hoe u uzelf thuis kunt testen

Gepubliceerd: datum door
Bloed in je ontlasting? Dit is wat het zou kunnen zijn en hoe u uzelf thuis kunt testen

Bloed in uw ontlasting? Hier is wat de oorzaak kan zijn en hoe u uzelf thuis kunt testen

Bloed in de ontlasting van mensen kan vele verschillende oorzaken hebben. Het kan een teken zijn van een ziekte of letsel in de darm, zoals aambeien, diverticulitis of darmkanker. Het bloed kan ook het gevolg zijn van ontsteking of irritatie in het rectum of de anus.

Donker bloed kan erop wijzen dat het afkomstig is uit het onderste deel van de darm, terwijl rood bloed vaker wijst op een probleem in het bovenste deel van de darm of de maag. Als u bloed in uw ontlasting opmerkt, moet u contact opnemen met een arts voor onderzoek.

Hoe bloed in uw ontlasting te detecteren

Dit kan op vele manieren worden opgemerkt. Ten eerste kunt u merken dat het pijn doet in de anus als u ontlasting heeft. Vervolgens kan het bloed een rodere tint hebben. Dit kan wijzen op een scheurtje in de anus, wat volkomen ongevaarlijk kan zijn. Vaak ziet men echter geen bloed in de ontlasting, omdat het in zeer kleine hoeveelheden aanwezig is. Wat u in dat geval kunt doen, is uw ontlasting testen met een bloedtest.

Een zogenaamde ontlastingsbloedtest is eenvoudig uit te voeren in uw huis, in een veilige en rustige omgeving. De test controleert op rode bloedcellen in de ontlasting en detecteert zelfs de kleinste hoeveelheid bloed in de ontlasting.

Vaak weet men niet dat er bloed in de ontlasting zit totdat men zich laat testen, omdat de symptomen vaak afwezig zijn in de vorm van pijn of andere sensaties. Daarom laten veel mensen zich testen uit pure nieuwsgierigheid en om er zeker van te zijn dat ze geen van de hierboven genoemde ziekten hebben.

Met een ontlastingsbloedtest van Nordictest krijgt u alles wat u nodig heeft om de test uit te voeren.

Hier vindt u uw test.

Nordictest biedt een breed scala aan tests die gemakkelijk bij u thuis kunnen worden uitgevoerd. U vindt tests voor chlamydia, gonorroe en PSA-prostaat, om er maar een paar te noemen. Alles wordt verzonden vanuit Zweden en is kwaliteitsgecontroleerd. Nordictest biedt discrete en anonieme levering rechtstreeks in uw brievenbus, samen met veilige betaling via Swish.

Bestel een test om te controleren of er bloed in uw ontlasting aanwezig is.